Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő : 20 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1 szál újhagyma
2 ek olívaolaj
1/2 édesburgonya
1 közepes burgonya
25 dkg sütőtök vagy nyári tök (idénytől függően)
2 alma
1/2 édeskömény
10 dkg borsó
1/2 l csirkehúsleves vagy sima víz
Elkészítés:
- Az almát, tököt megpucoljuk, feldaraboljuk és kimagozzuk.
- A burgonyákat meghámozzuk és az édesköménnyel és az újhagymával együtt szintén feldaraboljuk.
- Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat és minden zöldséget 2-3 perc alatt átfuttatunk rajta.
- Felöntjük és 15 percig főzzük, majd a borsót is hozzáadva további 5 perc alatt elkészítjük.
- Ha elkészült, kivesszük a kicsi adagját, és étkezési szokásaitól függően pürésítjük, vagy darabosan is adhatjuk. Nagyobbacskáknál jó móka kézzel szemezgetni a zöldségeket.
- A felnőttek adagját akár sajttal megszórva, a sütőben további 5-10 percig sütve kiváló csőben sült zöldségköretet kaphatunk. Amennyiben a gyermek fogyaszt már tejterméket, nem különvenni az adagját.
Bevásárlólista:
1 csomag újhagyma
Olívaolaj
1 édesburgonya
1 közepes burgonya
1 sütőtök vagy nyári tök (idénytől függően)
2 alma
1 édeskömény
1 zacskó borsó