Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő : 20 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1/2 édesburgonya
1 közepes burgonya
25 dkg sütőtök vagy nyári tök (idénytől függően)
2 alma
10 dkg borsó
Elkészítés:
- Az almát, tököt megpucoljuk, feldaraboljuk és kimagozzuk.
- A burgonyákat meghámozzuk és szintén feldaraboljuk.
- Fél liter vízben 15 percig főzzük, majd a borsót is hozzáadva további 5 perc alatt elkészítjük.
- Ha elkészült, kivesszük a kicsi adagját. A borsót esetükben kihagyjuk és pürésítjük a többi zöldséget.
- A felnőttek adagját változtatás nélkül tálalhatjuk köretként, de akár sajttal megszórva, a sütőben további 5-10 percig sütve kiváló csőben sült zöldségköretet kaphatunk.
Bevásárlólista:
1 édesburgonya
1 közepes burgonya
1 sütőtök vagy nyári tök (idénytől függően)
2 alma
10 dkg borsó