Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő : 60 perc
Adag: 6
A receptet az alábbi blogon találtam, és nagy sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt:
Icipici-módosítással a
Hozzávalók:
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk foszfátmentes sütőpor
5 banán
1 közepes alma
1 tk fahéj
1 csipet bio vaníliapor vagy 1/2 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A banánt meghámozzuk, az almát megpucoljuk, feldaraboljuk és kimagozzuk.
- A banánt, az almát a fűszerekkel jól összeturmixoljuk.
- Az így kapott turmixot összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
- A tésztát szilikon formába öntjük és körülbelül 60 perc alatt (tűpróbával) készre sütjük.
- Ha elkészült, és hűlt egy kicsit, egy darabkát odaadhatunk a baba kezébe, hogy ő maga "rágcsálja" el.
Bevásárlólista:
1 csomag teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag foszfátmentes sütőpor
5 banán
1 közepes alma
1 csomag fahéj
1 csomag bio vaníliapor vagy 1 szál/csomag vaníliarúd