Baba-Mama receptek

Receptek az egész családnak

Töltött tök sertéshússal

2015. augusztus 22. 23:13 - Verand

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő : 60 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1 közepes méretű nyári tök
50 dkg darált sertéshús vagy pulykahús
20 dkg rizs
1/2 fej hagyma
2 szem koktélparadicsom
Borsikafű
Pirospaprika
1 dl víz
1/2 ek olívaolaj
toltott_tok.jpeg
Elkészítés:
  1. A tököt alaposan megmossuk, kettévágjuk.
  2. Belsejét kikaparjuk, és belülről is alaposan átmossuk, szárazra töröljük.
  3. (Amennyiben jó puha, pépest rizst szeretnénk kapni a végén a kicsinek, érdemes előtte félig átfőzni.)
  4. A darált húst enyhén sózzuk, fűszerezzük és a rizzsel összekeverjük.
  5. Az elkészült masszát a két fél tökbe töltjük, és a két fél tököt összeillesztjük.
  6. Hőálló tálba fektetjük, a megmosott és négybe vágott koktélparadicsomokkal együtt.
  7. Vizet öntünk alá kis olajjal.
  8. Alufóliával lefedjük, hogy ebben a gőzben puhuljon meg a tök.
  9. Amikor jó, akkor levesszük a fóliát, és még öt perc alatt átpirítjuk a tetejét a sütőben. 
  10. Ha elkészült, a kicsi adagját pürésítem. Ha hígabbra szeretnénk, egy kis babavízzel, forralt vízel ezt megtehetjük. 

 

Bevásárlólista:
1 közepes méretű nyári tök
50 dkg darált sertéshús vagy pulykahús
1 csomag rizs
1 fej hagyma
2 szem koktélparadicsom
1 csomag só
1 csomag borsikafű
1 csomag pirospaprika
1 üveg olívaolaj
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr447726674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása