Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő : 60 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1 közepes méretű nyári tök
50 dkg darált sertéshús vagy pulykahús
20 dkg rizs
1/2 fej hagyma
2 szem koktélparadicsom
Só
Borsikafű
Pirospaprika
1 dl víz
1/2 ek olívaolaj

Elkészítés:
- A tököt alaposan megmossuk, kettévágjuk.
- Belsejét kikaparjuk, és belülről is alaposan átmossuk, szárazra töröljük.
- (Amennyiben jó puha, pépest rizst szeretnénk kapni a végén a kicsinek, érdemes előtte félig átfőzni.)
- A darált húst enyhén sózzuk, fűszerezzük és a rizzsel összekeverjük.
- Az elkészült masszát a két fél tökbe töltjük, és a két fél tököt összeillesztjük.
- Hőálló tálba fektetjük, a megmosott és négybe vágott koktélparadicsomokkal együtt.
-
Vizet öntünk alá kis olajjal.
-
Alufóliával lefedjük, hogy ebben a gőzben puhuljon meg a tök.
-
Amikor jó, akkor levesszük a fóliát, és még öt perc alatt átpirítjuk a tetejét a sütőben.
- Ha elkészült, a kicsi adagját pürésítem. Ha hígabbra szeretnénk, egy kis babavízzel, forralt vízel ezt megtehetjük.
Bevásárlólista:
1 közepes méretű nyári tök
50 dkg darált sertéshús vagy pulykahús
1 csomag rizs
1 fej hagyma
2 szem koktélparadicsom
1 csomag só
1 csomag borsikafű
1 csomag pirospaprika
1 üveg olívaolaj