Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 20 perc (hogy a kicsi miatt a máj belül ne legyen rozé)
Adag: 2,5
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj2 ek olaj
3 szál zöldhagyma
1 ek majoranna
1 késhegynyi fehérbors, vagy borsika
1 gerezd fokhagyma
1 koktélparadicsom
5 főttkrumpli (én mikrózni szoktam)
1 édes alma
4 ek viz

Elkészítés:
- A krumplikat megmossuk és a mikróban körülbelül 12 perc alatt maximum fokozaton készre "főzük".
- Az almát meghámozzuk, felaprítjuk, és kevés vízben megfőzzük. (Ez majd a kicsié lesz. Savanyúság helyett remekül lazítja a máj-krumpli pürét.)
- A májat megmossuk és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.
- A hagymát és a koktélparadicsomot megmossuk és a fokhagymával együtt felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és a koktélparadicsomot, majd állandó forgatás mellett 1-2 percig pirítjuk.
- 4 evőkanál vizet adunk hozzá félidőben, amikor a máj már kicsit pirult, hogy jó szaftja legyen.
- Közben megszórjuk fehérborssal, majoránnával és hozzáaadjuk a fokhagymát. Sózni nem szabad mert a máj kemény lesz!
- Kevergetve készre sütjük.
- Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját és a krumplival, főtt almával pürésítjük.
- A többit sózzuk és krumplival tálaljuk.
Ez 2 és 1/2 adag, de érdemes többet készíteni, mert lefagyasztható, így lesz a babának akkor is máj, ha hirtelen kell előkapni valami ennivalót a kicsinek (vagy akár nagyoknak). Azért ügyeljünk rá, hogy 1 éves kor alatt heti, kétheti alkalomnál sűrűbben ne kapjon.
Bevásárlólista:
30 dkg csirkemáj
1 üveg étolaj
3 szál zöldhagyma
1 csomag majoranna
1 csomag fehérbors, vagy borsika
1 fokhagyma
1 szem koktélparadicsom
5 főttkrumpli
1 édes alma