Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő : 45 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
A sült zöldésgekhez:
1 édes alma
1/4 közepes méretű sütőtök
1/2 édesburgonya
2 közepes méretű burgonya
2 közepes méretű sárgarépa
1 cékla
1/2 dl víz
A húshoz:
30 dkg karaj
Görög fűszerkeverék
3-4 evőkanál olívaolaj
A salátához:
1 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1/2 jégsaláta
8-10 szem koktélparadicsom
200 g feta sajt
Elkészítés:
- Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
- Az alma kivételével a sült zöldségekhez a zöldségeket megpucolom, megmosom és feldarabolom.
- Tepsibe helyezem, fél dl vizet öntök rá és lefedve a sütőbe helyezem
- Amíg a zöldségek sülnek, a karajszeleteket felaprítom és meghintem görög fűszerkeverékkel.
- A salátához a friss alapanyagokat megmosom, felaprítom és egy tálban összekeverem.
- Az almát is meghámozom, feldarabolom és 25 perc elteltével a sült zöldségekhez adom és további 20 perc alatt készre sütöm.
- Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat, és a fűszeres karajdarabkákat körülbelül 5-10 perc alatt készre sütöm.
- Ha elkészültek a sült zöldségek, akkor ebből kivesszük a kicsi adagját és pürésítjük. Ha hígabbra szeretnénk, egy kis babavízzel, forralt vízel vagy anyatejjel/tápszerrel hígabbá tehetjük. Amennyiben már nagyobb a baba, néhány szem sült zöldségek tálkán kínálhatunk neki rágcsálásra.
- A felnőttek számára a sült zöldségeket a salátával és sült karajjal tálaljuk.
- 8 hónapos kortól, ha a karajból néhány darabkát félreteszünk és nem fűszerezzük, csak fűszermentesen megsütjük, akkor ezt is beleturmixolhatjuk néha-néha a baba ebédjébe. (A gyakoriságról egyeztessünk gyermekorvosunkkal, vagy védőnőnkkel.)
Bevásárlólista:
A sült zöldésgekhez:
1 édes alma
1 közepes méretű sütőtök
1 édesburgonya
2 közepes méretű burgonya
2 közepes méretű sárgarépa
1 cékla
A húshoz:
30 dkg karaj
1 csomag görög fűszerkeverék
1 üveg olívaolaj
A salátához:
1 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fej jégsaláta
8-10 szem koktélparadicsom
200 g feta sajt