Előkészítési idő: 5 perc ha gyalult tököt veszünk, ha mi gyaluljuk, akkor kb. 15 perc
Főzési idő : 20 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1 kg gyalult nyári tök (megfelel a mirelit is, de attól pempősebb lesz)
1 csipet só
3 ek olívaolaj
1 csokor kapor
150 g (kis pohár) kefír
1 ek búza finomliszt
Elkészítés:
- A kaprot megmossuk és felaprítjuk.
- (Ha nem kaptunk gyalult tököt, a nyári tököt alaposan megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és legyaluljuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.)
- Elkeverjük a gyalult tökkel a kaprot és nagyon enyhén megsózzuk.
- Egy lábasban 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a tököt a kaporral és lefedve saját nedvességében főzzük körülbelül 15 percig.
- A kefirben elkeverünk egy evőkanálnyi lisztet.
- Amikor már üveges a tök és kicsit összeesett, hozzáadjuk a kefires habarást és további 5 perc alatt készre főzzük.
- Amikor elkészült, kivesszük a kicsi adagját, és étkezési szokásaitól függően pürésítjük, vagy darabosan is adhatjuk.
Bevásárlólista:
1 kg gyalult tök
Só
Olívaolaj
1 csokor kapor
150 g (kis pohár) kefír
Búza finomliszt