Baba-Mama receptek

Receptek az egész családnak

Kefíres nyári tökfőzelék

2015. szeptember 02. 23:56 - Verand

Előkészítési idő: 5 perc ha gyalult tököt veszünk, ha mi gyaluljuk, akkor kb. 15 perc
Főzési idő : 20 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1 kg gyalult nyári tök (megfelel a mirelit is, de attól pempősebb lesz)
1 csipet só
3 ek olívaolaj
1 csokor kapor
150 g (kis pohár) kefír
1 ek búza finomliszt
kefires_tokfozelek.JPG
Elkészítés:
  1. A kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  2. (Ha nem kaptunk gyalult tököt, a nyári tököt alaposan megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és legyaluljuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.)
  3. Elkeverjük a gyalult tökkel a kaprot és nagyon enyhén megsózzuk.
  4. Egy lábasban 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a tököt a kaporral és lefedve saját nedvességében főzzük körülbelül 15 percig.
  5. A kefirben elkeverünk egy evőkanálnyi lisztet.
  6. Amikor már üveges a tök és kicsit összeesett, hozzáadjuk a kefires habarást és további 5 perc alatt készre főzzük.
  7. Amikor elkészült, kivesszük a kicsi adagját, és étkezési szokásaitól függően pürésítjük, vagy darabosan is adhatjuk. 

 

Bevásárlólista:
1 kg gyalult tök
Olívaolaj
1 csokor kapor
150 g (kis pohár) kefír
Búza finomliszt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr597757008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása