Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő : 15 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
500 g paradicsompüré (passata)
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
Bazsalikom (lehetőség szerint friss)
1 gerezd fokhagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
Bazsalikom (lehetőség szerint friss)
Kakukkfű (opcionális, lehetőség szerint friss)
Oregano (opcionális, lehetőség szerint friss)
Reszelt parmezán vagy cheddar sajt
A baba adagjába lehet:
A baba adagjába lehet:
2 szem burgonya
A felnőtt adagba:
Só
Bors
Elkészítés:
- Az előre felhevített lábosba egy evőkanál extra szűz olívaolaj öntök, és a legkisebb lángra állítom a tüzet. A fokhagymát héjjastól a fokhagymanyomóba teszem és a felhevített olajra nyomom.
- Ezután beleöntöm a paradicsompürét és 2 dl vizet.
- Kb. 10 percig főzöm a levest közepes-nagy lángon. Ha közben a víz nagyon elpárolog, és túl sűrű, utánatöltök még egy kevés vizet.
- Ezalatt a friss bazsalikomot apróra vágom. Csak 2-3 perccel azelőtt rakom a lábosba, mielőtt leveszem a tűzről.
- Kakukkfűvel, oregánóval tovább ízesíthető.
- A krumplikat megmossuk és a mikróban körülbelül 12 perc alatt maximum fokozaton készre "főzük".
- Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját. Amennyiben burgonyával adjuk, akkor miután megpucoltuk a burgonyákat, pürésítjük a levessel.
- A felnőtt adaghoz adjunk még egy csipet sót és fehérborsot és főzzük át 5 perc alatt újra a paradicsomlevest.
Bevásárlólista:
500 g pradicsompüré (passata)
1 fokhagyma
1 üveg extra szűz olívaolaj
Bazsalikom (lehetőség szerint friss)
1 fokhagyma
1 üveg extra szűz olívaolaj
Bazsalikom (lehetőség szerint friss)
Kakukkfű (opcionális, lehetőség szerint friss)
Oregano (opcionális, lehetőség szerint friss)
Parmezán vagy cheddar sajt
2 szem burgonya
1 csomag só
1 csomag bors