Baba-Mama receptek

Receptek az egész családnak

Borsóleves csirkehússal

2015. augusztus 04. 09:20 - Verand

Előkészítési idő: 30 perc (rövidebb, ha bevonjuk a családot a borsó fejtésébe)
Főzési idő : 25 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
1/2 kg friss borsó
1/2 vöröshagyma, vagy 3 szál zöldhagyma
3 evőkanál olaj
2 szál idei sárgarépa
1 szál idei petrezselyem gyökér a zöldjével
1 csirkemell
2 kávéskanál liszt a dinsztelt zöldség megszórásához
1 késhegynyi édes nemes paprika a dinsztelt zöldség megszórásához
csipetnyi só és fehérbors, vagy borsika fű.
1/2 liter húsleves és 1/2 liter víz, vagy a kifőtt borsóhéj leve
A felnőtt adaghoz ízlés szerint csipetkét is adhatunk, vagy vajas galuskát:
1 tojás
2 ek olvasztott vaj, vagy olaj
csipet só
annyi liszt amennyit felvesz, hogy a galuska sűrüségű legyen, közvetlenül a levesbe is szaggatható, miután a kicsiét már kiporcióztuk.
img_2204.JPG
Elkészítés:
  1. A borsót kifejtjük.
  2. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret és a hagymát megpucoljuk, majd a hagymát felaprítjuk.
  3. A csirkemellett alaposan megmossuk és felkockázzuk.
  4. A borsó héját alaposan megmossuk, és fél liter vízben feltesszük főni. 15 perc elteltével kiszűrjük a héjjakat, és ebben az alaplében készíthetjük a borsólevest.
  5. Közben a lábosban 3 evőkanál olívaolajat felforrósítok. Ha forró, a hagymát beleteszem és folyamatosan kevergetem. Ha üveges a hagyma, beleteszem a borsót a zöldségekkel és a csirkemell darabokkal és kevergetve átpirítom.
  6. Két evőkanál liszttel és a pirospaprikával meghintem, majd felengedem az alaplével és hozzáöntöm még a fél liter vizet.
  7. Ráhintem és hozzákeverem a fűszereket és a petrezselyem zöldjét és készre főzöm.
  8. Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját és pürésítjük. Érzékeny babapocak esetén passzírozzuk át a borsót, így a héja nem kerül az ételébe, viszont ebben az esetben vegyünk 20 dkg borsóval többet. 
  9. A felnőtt adaghoz elkészíthetjük a  csipetkét, vagy vajas galuskát: 1 tojást 2 evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal és egy csipet sóval elkeverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz, hogy a galuska sűrüségű legyen.
  10. Közvetlenül a levesbe is szaggatható, miután a kicsiét már kiporcióztuk.

 

Bevásárlólista:
1/2 kg friss borsó
1 vöröshagyma, vagy 3 szál zöldhagyma
1 üveg étolaj
2 szál idei sárgarépa
1 szál idei petrezselyem gyökér a zöldjével 
1 csirkemell
1 csomag liszt
1 csomag édes nemes paprika
1 csomag só
1 csomag fehérbors, vagy borsika fű
A vajas csipetkéhez még pluszban:
1 tojás
1 csomag vaj

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr157678054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása