Előkészítési idő: 5 perc
Főzési/sütési idő : 15 perc + 60 perc a csirkemell főzése
Adag: 2,5
Hozzávalók:
A főzelékhez:
1 kg zsenge borsó (a mirelit tökéletes, mert a borsó jól megtartja a benne lévő tápanyagokat)
1 csipet só
3 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
200 g natur joghurt
1 ek búza finomliszt
A feltéthez:
1 fél csirkemell
1 ek oregánó
Elkészítés:
- A csirkemellet alaposan megmossuk és feldaraboljuk.
- Egy kis adagot a babának külön megfőzünk 60 perc alatt.
- Alaposan megmossuk és felaprítjuk a petrezselymet (a petrezselyem nagyon hasznos fűszer, mert antibakteriális és antivirális hatású).
- Egy lábasban 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a borsót a petrezselyemmel és nagyon kevés vízzel (kb. 1 dl) lefedve főzzük körülbelül 10 percig.
- Amíg fő a borsónk 3 evőkanál olajon a maradék csirkemell darabokat egy kis sóval és oregánóval meghintjük és aranybarnára pirítjuk.
- Amikor megpuhult a borsó, kivesszük a kicsi adagját, pürésítjük, majd passzírozzuk. Amennyiben a kicsi eszik húst, úgy a megfőtt csirkemelldarabkákat a főzelékébe pürésíthetjük.
- A joghurtban külön elkeverünk egy evőkanálnyi lisztet. Ez a felnőttek adagjába lesz.
- Amikor már megpuhult a borsó, hozzáadjuk a joghurtos habarást és további 5 perc alatt készre főzzük.
- A felnőttek adagját a pirított csirkemellekkel tálalhatjuk.
Bevásárlólista:
1 kg mirelit zsenge borsó
Só
Olívaolaj
1 csokor petrezselyem
200 g natur joghurt
Búza finomliszt
1 fél csirkemell
Oregánó