Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 45 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
4 db paprika
1/2 l bio vagy házi készítésű paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1/3 bögre rizs
3 szál zöldhagyma
2 ek olaj
Só
1/2 l bio vagy házi készítésű paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1/3 bögre rizs
3 szál zöldhagyma
2 ek olaj
Só
Fehérbors

Elkészítés:
- A zöldhagymát finomra vágjuk, a paprikákat alaposan mossuk meg és távolítsuk el a csumáját.
- Dinszteljük meg a hagymát az olajon, keverjük hozzá a rizst és a fűszereket.
- Amikor langyos, tegyük hozzá a darálthúst, és töltsük meg a paprikákat.
- A kimaradó keverékből formázzunk gombócokat, ez lesz majd a kicsié.
- Tegyük a töltött paprikákat és a gombócokat a paradicsomszószba és főzzük 40 percig, vagy amíg a gombóc megpuhul.
- Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját. (csak gombóc és paradicsomszósz, a töltött paprika nem). és purésítjük.
- A felnőtt adaghoz adjunk még egy csipet sót és fehérborsot és főzzük át 5 perc alatt újra a töltöttpaprikát.
Bevásárlólista:
4 db paprika
1 üveg bio paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1 csomag rizs
3 szál zöldhagyma
1 üveg étolaj
1 csomag só
1 üveg bio paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1 csomag rizs
3 szál zöldhagyma
1 üveg étolaj
1 csomag só
1 csomag fehérbors