Baba-Mama receptek

Receptek az egész családnak

Töltöttpaprika csirkehússal

2015. augusztus 06. 23:34 - Verand

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 45 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
4 db paprika
1/2 l bio vagy házi készítésű paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1/3 bögre rizs
3 szál zöldhagyma
2 ek olaj
Fehérbors
toltottpaprika.jpg
Elkészítés:
  1. A zöldhagymát finomra vágjuk, a paprikákat alaposan mossuk meg és távolítsuk el a csumáját.
  2. Dinszteljük meg a hagymát az olajon, keverjük hozzá a rizst és a fűszereket. 
  3. Amikor langyos, tegyük hozzá a darálthúst, és töltsük meg a paprikákat.
  4. A kimaradó keverékből formázzunk gombócokat, ez lesz majd a kicsié.
  5. Tegyük a töltött paprikákat és a gombócokat a paradicsomszószba és főzzük 40 percig, vagy amíg a gombóc megpuhul.
  6. Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját. (csak gombóc és paradicsomszósz, a töltött paprika nem). és purésítjük.
  7. A felnőtt adaghoz adjunk még egy csipet sót és fehérborsot és főzzük át 5 perc alatt újra a töltöttpaprikát.

 

Bevásárlólista:
4 db paprika
1 üveg bio paradicsomlé
40 dkg darált csirke- vagy pulyka hús (8 hónapos kortól lehet sertéshús)
1 csomag rizs
3 szál zöldhagyma
1 üveg étolaj
1 csomag só
1 csomag fehérbors
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr427687248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása