Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő : 40 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
250 g lazacfilé
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
7 szem közepes burgonya
2 ek olívaolaj a lazachoz és 1-2 dl a burgonyához
Só
250 g koktélparadicsom

Elkészítés:
- A krumplikat jó alaposan megmosom, és mikrózom, így saját levében fog megfőni. Ez közepes méretű burgonyáknál 10-12 perc.
- A fokhagymát megpucolom és egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítek.
- A fokhagymát nyomón keresztül összetöröm, és ezzel bedörgölöm a lazacszeleteket. A felnőttek adagját sózom is.
- A maradék fokhagymát az olajba dobom és 1-2 perc alatt a lazac minden oldalát omlósra sütöm, úgy hogy közben citromot facsarok rá kézzel.
- Ha elkészült a krumpli, a kicsi adagját meghámozom és egy kis lazaccal (sótlan) pürésítem. Ha hígabbra szeretnénk, egy kis babavízzel, forralt vízel ezt megtehetjük. Amennyiben a baba kedveli, egy kis koktélparadicsomot is turmixolhatunk mellé. Javasoljuk a héjat és magokat eltávolítani.
- A felnőttek számára a maradék krumplit felszeleteljük, olajban kisütjük, és sózzuk.
- Majd a lazacszeletekkel és friss koktélparadicsommal tálaljuk.
Bevásárlólista:
250 g lazacfilé
1 fej fokhagyma
1 citrom
7 szem közepes burgonya
1 üveg olívaolaj
1 csomag só
250 g koktélparadicsom