Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 30 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
2 közepes burgonya
4 közepes sárgarépa
1 közepes cukkini
30 dkg borsó (lehet fagyasztott is, mert a borsó remekül megőrzi vitamintartalmát)
1 kis petrezselyemzöld
1 l víz
A felnőtt adaghoz ízlés szerint húsleveskocka és egy csipet só.
Elkészítés:
- A burgonyát és sárgarépát meghámozzuk és a cukkinival együtt felaprítjuk. (A cukkinit is meg lehet hámozni, mi nem szoktuk a babának sem)
- A petrezselymet is felaprítjuk.
- A sárgarépát a burgonyával felteszem főni, közben néha megkeverem.
- 15 perc elteltével hozzáadom a cukkinit, majd újabb 5 perc elteltével a borsót is. (Ezek belekerülhetnek egyszerre is, legfeljebb még pépesebb lesz az állag.) Közben néha megkeverem.
- Ráhintem és hozzákeverem a petrezselyem zöldjét és készre főzöm.
- Ha elkészült, akkor kivesszük a kicsi adagját. 7 hónapos babáknál mindenképpen passzírozzuk át a borsót, de érzékeny babapocak esetén a későbbiekben is. A többi zöldséget purésítem és elkeverem a passzírozott borsóval.
- A felnőtt adaghoz adjunk még egy csipet sót és főzzük át 5 perc alatt újra a levest. A só mellé húsleveskockát is dobhatunk a levesbe.
- Választhatjuk azt is, hogy csak egy csipet sóval kicsit még átfőzzük a levest, és leöntve a levet a felnőtteknek a köret egy részeként tálaljuk.
Bevásárlólista:
2 közepes burgonya
4 közepes sárgarépa
1 közepes cukkini
20 dkg borsó (lehet fagyasztott is)
petrezselyemzöld
1 csomag húsleveskocka
1 csomag só