Baba-Mama receptek

Receptek az egész családnak

Francia lecsó

2015. október 08. 17:15 - Verand

Előkészítési idő: 10 perc 
Főzési/sütési idő : 30 perc
Adag: 4
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
2 db közepes cukkini
1 kaliforniai paprika
4 paradicsom vagy egy hámozott paradicsom konzerv
1 sima töltenivaló paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
Rozmaring 
Bazsalikom
4 ek olívaolaj
francia_lecso.jpeg
Elkészítés:
  1. Jó alaposan megmosom és kockára vágom a zöldségeket.
  2. A padlizsán kockákat a sütőben elősütöm, a kaliforniai paprikát egészben alufoliában, hogy le lehessen húzni a héját.
  3. A paradicsomot forróvizben szabaditom meg a héjától, majd ezeket is felkockázom.
  4. Hagymát apróra vágva dinsztelem olíva olajon, ekkor kerül bele a fokhagyma és a cukkini, majd a sütőből a többi zöldség.
  5. Sóval, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítem.
  6. 15 percig együtt főzöm kevés vízzel. Ne főzzük túl, mert akkor püré lesz az egészből. Mellesleg ez is jó, akkor akár hidegen, piritósra kenve is finom, de ez már egy másik étel.
  7. Bagettel, vagy főtt rizzsel tálaljuk, de sült hús mellé, vagy grill csirkéhez is adhatjuk.

 

Bevásárlólista:
2 db közepes padlizsán
2 db közepes cukkini
1 kaliforniai paprika
4 paradicsom vagy egy hámozott paradicsom konzerv
1 sima töltenivaló paprika
1 fokhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
Rozmaring 
Bazsalikom
4 ek olívaolaj

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr707950514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása