Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő : 5 perc
Adag: 2,5
Hozzávalók:
2-3 db érett avokádó (ha még kemény az avokádó, egy banánnal tegyük egy zacskóba, garantáltan hamarosan megérik)
1 közepes krumpli a babának
2 gerezd fokhagyma
Só
2 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Majonéz, vagy 1/2 doboz tejföl
1/2 citrom leve
Finomra vágott koriander, vagy 1/2 csokor petrezselyem
Majonéz, vagy 1/2 doboz tejföl
1/2 citrom leve
Finomra vágott koriander, vagy 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A krumplit mikróban 12 percig süssük át puhára és hámozzuk meg, vagy mossuk meg alaposan, hámozzuk meg, daraboljuk fel és vízben főzzük puhára.
- Vágjuk ketté az avokádókat, kaparjuk ki a belüket és villával törjük pépesre.
- Vegyük ki a baba adagját az avokádóból és azt dúsítsuk a krumplival. Ha hígabbra szeretnénk, egy kis babavízzel, forralt vízel vagy anyatejjel/tápszerrel hígabbá tehetjük.
- A többire öntsük rá a citromlevet, hogy megtartsa a szinét.
- Ezután keverjük el a többi hozzávalóval, a végén szórjuk meg apróra vágott korianderrel, de a petrezselyem is jó.
- Pirítóssal vagy tortilla-val tálaljuk.
Bevásárlólista:
2-3 db avokádó
1 közepes krumpli a babának
1 fej fokhagyma
1 csomag só
1 fej fokhagyma
1 csomag só
1 csomag bors,
1 üveg majonéz, vagy 1 doboz tejföl
1 citrom
Koriander, vagy 1 csokor petrezselyem
1 üveg majonéz, vagy 1 doboz tejföl
1 citrom
Koriander, vagy 1 csokor petrezselyem